Cadeau voor Gouda

Dat de Sint weer naar Gouda komt is al een feest op zich, maar zoals jullie misschien al weten is het niet alleen de Sint die verjaart. Ook de stad viert het komende jaar zijn 750e verjaardag. De burgemeester en Sinterklaas bellen hierover voordat de Sint naar Gouda komt. Speciaal voor het jubileum van de stad brengt Sinterklaas uit Spanje een speciaal cadeau mee naar Gouda. Kijk maar:

Sinterklaas vraagt Muziekpiet om voor dit cadeau een goede plek te vinden op de boot, zodat er niets mee kan gebeuren. Muziekpiet kan zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en wil stiekem even gluren in het cadeau. Maar… hij krijgt het cadeau niet open! Dan ontdekt Muziekpiet een kaartje aan het cadeau met daarop de tekst: Zing het lied. Maar welk lied Muziekpiet ook zingt, het cadeau blijft dicht.

Misschien kan het kinderlied Geef Gouda door wel helpen?

Naast alle cadeautjes die mee moeten op de stoomboot naar Gouda, heeft Sinterklaas dit jaar namelijk ook een cadeau voor de héle stad bij zich: het lied Geef Gouda door. In het nummer zitten allerlei verwijzingen naar Gouda, zoals natuurlijk de kaas en stroopwafels, maar ook de veengronden en de Gouwe. Het feestelijke jubileumlied staat centraal tijdens de intocht van Sinterklaas op 13 november 2021, en is daarna nog het hele feestjaar te horen bij allerlei evenementen in de stad.

Benieuwd geworden, bekijk hier de spetterende videoclip die is opgenomen op de mooiste plekjes van Gouda, met hulp van de kinderen van Mirakel Musicaltheater. En wil je het dansje zelf oefenen? Dat kan hier.

Lesbrief

Klik hier om de lesbrief voor 2021 te downloaden. Hierin staan ideeën voor ouders en scholen om de beleving van het Goudse sinterklaasverhaal onder kinderen te vergroten.